Aprilia Caponord Forum  

Go Back   Aprilia Caponord Forum > Aprilia Caponord Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old May 28th, 2016, 11:32 PM   #1
Junior Member
 
Joined: May 2016
From: Ashford Kent UK
Posts: 1

Question Bike try's to start when battery is connected

Can anyone help me! I have just fitted a USB charger and wiring for a heated jacket. The battery after a period of non use for ten days went flat discovered when I tried to start it to meet friends for a trip. In haste I used a battery jump start pack but now the starter motor runs and turns the bike over even without the ignition on. I have had to disconnect the battery and have removed all new wiring.
EtvTim is offline  
Register

Welcome to the Aprilia Caponord Forum dedicated to the Aprilia Caponord.

We welcome everyone and the community is free to join so register today and become part of the Aprilia Caponord Forum family!

Old May 29th, 2016, 06:08 AM   #2
Member
 
Joined: Nov 2014
From: Darlington
Posts: 50

Sounds like faulty wiring has flattened the battery. You have probably destroyed the ECU. CAN bus is very sensitive to over voltage. Did the bike start and run after using the booster?
Rockbyter is offline  
Old June 18th, 2016, 10:52 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Mar 2015
From: Brisbane Australia
Posts: 230

I Ride: 2017 KTM 1290 SDGT & 2005 Honda CBR1100XX
Hi EtvTim, Are you talking Caponord 1200 or ETV1000 ? If it's Capo 1200 then I think your wiring mod has cost you a packet.....the 1200 is a technological nightmare for DIY owners and you must research how anyone else has done what you are planning to do before messing with that electrickery........and the suspension is controlled by the bikes brain too so be very careful under the seat and don't ever disconnect anything under the dash! (that's Can-Bus territory up that end!).

Hope you haven't done too much damage and can get back on the road quickly.

Ps - just remembered, on the 14-16 forum someone had a problem with the starter motor relay but his Capo burnt the starter motor out........yours might have the same problem but just hasn't got to the point of frying the starter motor yet......

Last edited by BrisbaNord; June 18th, 2016 at 10:55 PM.
BrisbaNord is offline  
Reply

  Aprilia Caponord Forum > Aprilia Caponord Forum > Mechanical and Technical



Search tags for this page
Click on a term to search for related topics.
Thread Tools
Display Modes



Copyright © 2012-2013 Caponord. All rights reserved.